Použité suroviny receptu Oslavanská bramboračka s anglickými nudlemi:
1/2 kg brambor
| 1 mrkev
| 1 petržel
| kousek celeru
| 2 malé cibule
| 4 stroužky česneku
| hrst suš. hub
| sůl a pepř
| 1 pol. lžíce nasekaná petržel
| dle potřeby hl. mouka
| kousek másla
| zeleninový vývar
| 10 dkg anglické slaniny
| 1/2 l rumu
Postup přípravy receptu Oslavanská bramboračka s anglickými nudlemi:
Ve vývaru uvaříme kostičky brambor s kmínem a houbami. Osolíme, opepříme. Zeleninu přidáváme až ke konci, aby byla ještě trošku křupavá. Cibuli necháme i se slupkou krz barvu a závěrečné aranžmá.
Naplátkovanou slaninu nakrájíme na nudle a na kousku másla opečeme. Měděně zkroucené nudle vyjmeme a odložíme stranou. Na zbylém tuku se pokusíme vytvořit jíšku, kterou pak vmícháme do polévky. Kromě slaninových nudlí a petrželové natě hodíme do bramboračky všechno, co jsme tam ještě nehodili, a krátce povaříme.
Během celé přípravy poctivě nasáváme rum, aby polévka chytla to pravé oslavanské aroma.
Hotovou polévku posypeme anglickými nudlemi, dozdobíme zelením a talíře zbytečně nešpiníme. Jíme přímo z hrnce naběračkou.
Fotky receptu Oslavanská bramboračka s anglickými nudlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!