450 g mraženého hrášku
| 80 g čerstvé řeřichy
| 850 ml zeleninového vývaru
| šťávu a kůru z 1 menšího citronu
| 4 lžíce hustého bílého jogurtu
| sůl a pepř na dochucení
| kostky ledu k podávání
Postup přípravy receptu Ostrá hrachová polévka:
Všechny přísady kromě jogurtu a ledu vložte do mixéru. Přístroj nepřetěžujte, raději suroviny zpracujte postupně, ve dvou dávkách. Mixujte několik minut, dokud nevznikne hladká směs. Pokud chcete, můžete ji ještě ochutit. Pak jen pokapejte jogurtem a podávejte. Jedna nebo dvě kostky ledu z ní udělají osvěžující bombu! Polévka vydrží v chladničce ve vzduchotěsné krabičcce dva dny, zmrazená až měsíc. Před podáváním ji řádně promíchejte.
Fotky receptu Ostrá hrachová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!