Postup přípravy receptu Ostružinová dobrota:
Mouku, solamyl a cukr smícháme v míse. Přidáme máslo nakrájené na malé kousky, citrónovou kůru, žloutky, vanilkový cukr, špetku soli a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet. Pak těsto znovu propracujeme, vyválíme placku, kterou položíme do vymazané a moukou vysypané kulaté formy na pizzu nebo dort, na několika místech propícháme vidličkou a pečeme na 180 °C asi 35 minut, potom necháme vychladnout ve formě. Z vanilkového prášku, mléka a cukru uvaříme hustý pudink, odstavíme ho a postupně vmícháme žloutky a tvaroh. Krém rozetřeme rovnoměrně na vychladlý korpus (stále ve formě), povrch ozdobíme ostružinami a dáme do chladničky ztuhnout (nejlepší je druhý den).