Použité suroviny receptu Osvěžující letní jahodová polévka:
1 l mléka
| jahodový pudink
| 100 g cukru
| 300 g jahod
| 1 smetana na šlehání
Postup přípravy receptu Osvěžující letní jahodová polévka:
Z litru mléka uvaříme řidší jahodový pudink podle návodu na obalu. Během přípravy do něj vmícháme všechen cukr. Jahody očistíme a zbavíme je shnilých míst. Můžeme je nakrájet na menší kousky. Budou se nám lépe mixovat. Zhruba 200 g jahod vložíme do mixéru a rozmixujeme je na velmi řídkou kaši. Pudink a rozmixovanou jahodovou kaši smícháme dohromady. Hmotu slijeme přes cedník. Vše necháme pořádně vychladnout. Ze smetany ušleháme šlehačku a spolu se zbytkem jahod zdobíme porce polévky. Pokud chceme, můžeme použít raději šlehačku ve spreji.
Fotky receptu Osvěžující letní jahodová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!