Postup přípravy receptu Osvěžující okurková polévka:
Omyté okurky oškrabejte, podélně překrojte, očistěte od semínek a nakrájejte na větší kusy. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Vše krátce osmahněte a poté zalijte vodou. Přidejte Podravku přísadu a mátu a vařte při mírné teplotě asi 15 minut. Potom přidejte okurky, vařte ještě 10 minut, poté nechte trochu vychladnout a vše rozmixujte v mixéru. Polévku nalijte do odpovídající nádoby, přimíchejte kopr a kyselou smetanu, dobře promíchejte a nechte vychladit asi 1 hodinu v ledničce. Hotovou polévku ozdobte kostičkami nebo plátky okurek a koprem a podávejte ji chladnou.
Malé tajemství: mladé okurky nemusíte loupat, neloupané okurky zvyšují výživnou hodnotu a aromatičnost pokrmu.