Postup přípravy receptu Ovařený vepřový bůček s kořením:
Do hrnce s vodou přidáme bobkové listy, kuličky nového koření, kuličky celého pepře, přidáme sůl a uvedeme do varu. Vložíme omytý bůček a necháme ho asi 40 minut mírně vařit. V této vodě necháme bůček do druhého dne.
Bůček necháme okapat, posypeme jakýmkoliv kořením a prsty po mase koření rozetřeme, kůži nařízneme do čtverečků a též zatřeme kořením. Takto upravené maso zavaxujeme do mísy, nebo zabalíme do alobalu, a necháme alespoň do druhého dne v ledničce.
K ochucení vepřového bůčku lze použít bolívijské koření, koření pěti vůní nebo mexické koření. Záleží na naší chuti.
Naložený a ovařený vepřový bůček podáváme nakrájený na plátky a přikusujeme chléb.