Postup přípravy receptu Ovčácký špíz s pórkovou omáčkou:
Maso nakrájíme na kostky velké asi 2 cm. Ze 2 lžic citrónové šťávy, 2 lžic oleje, tymiánu, rozmarýnu a soli ušleháme marinádu a pokapeme maso obložené bobkovým listem. Papriku nakrájíme na čtverce a cuketu na plátky.
Na kolečka nakrájený pórek podusíme na oleji. Česnek oloupeme, prolisujeme na pórek, zamícháme, podlijeme 2 lžícemi vody a přikryté dusíme 8 minut. Vmícháme kefír a nasekanou petrželku. Ochutíme 2 lžícemi citrónové šťávy, osolíme a opepříme.
Rozehřejeme gril. Na špízy střídavě napichujeme maso, papriku, cukety a bobokový list. Grilujeme 20 minut. Podáváme s omáčkou.