Použité suroviny receptu Ovesná kaše s pudinkem a ovocem:
2 - 3 hrnků ovesné vločky
| 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
| 60 g máslo na polití
| 1 špetka sůl
| 1/2 l mléko
| podle chuti: skořice
| podle potřeby: cukr krupice
| kompotované broskve a jahody
Postup přípravy receptu Ovesná kaše s pudinkem a ovocem:
Ovesné vločky propláchneme studenou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody a necháme alespoň 20 minut stát. Vločky krásně změknou a jejich vaření pak netrvá tak dlouho.
Vločky zalijeme potřebným množstvím vody. Její hladina by měla být kousek nad hladinou vloček. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak již na mírném ohni mícháme do úplného změknutí vloček.
Pudinkový prášek rozmícháme se 2 lžícemi cukru a malým množstvím mléka, aby nevznikly žmolky. Potom dolijeme zbytkem mléka, promícháme a nalijeme k ovesným vločkám. Znovu přivedeme k varu a mícháme asi 3 minuty (do zhoustnutí kaše).Do kaše zamícháme ještě lžíci cukru.
Ovesnou kaši s pudinkem ozdobíme broskvemi a jahodami, posypeme cukrem a skořicí. Výbornou chuť kaše získá, když ji polijeme uškvařeným nebo alespoň rozpuštěným máslem.