80 g ovesných vloček
| 80 g ořechových jader
| 100 g hladké mouky
| 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
| 80 g másla nebo rostlinného tuku
| 80 g moučkového cukru
| 1 vejce
| dle potřeby: tuk na plech
| dle chuti: tuhá zavařenina na plnění
Postup přípravy receptu Ovesné důlkové koláčky:
Vločky dáme do mixéru a rozmixujeme. Dáme je do misky, vmícháme jemně nastrouhaná ořechová jádra, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, změklý tuk, moučkový a vanilinový cukr, vejce a vypracujeme vláčné těsto. Z dobře vypracovaného těsta odkrajujeme lžičkou malé kousky, ze kterých v dlaních vytvarujeme kuličky a rozmáčkneme je na placičku. Uprostřed placky vytvoříme důlek. Přeneseme na plech a do důlku dáme trochu zavařeniny. Dáme do předehřáté trouby a zvolna upečeme dorůžova.
Fotky receptu Ovesné důlkové koláčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!