Postup přípravy receptu Ovesné placky:
Celý sáček ovesných vloček se nasype do mísy a zalije vodou. Nechá se asi 1 hodinu v klidu a potom se vločky pořádně properou a přecedí přes síto. Vařená zelenina (pro přípravu polévky) se po schladnutí propasíruje přes děrovací strojek do vloček, přidá se koření - grilovací, česnek, majoránka, sůl, přidá se vejce, strouhanka, propasíruje se kabanos + tvrdý sýr. Vše se pořádně prohněte. Z hmoty se vytvoří tenké placičky, obalí se v hladké mouce a na rozehřátém oleji se osmaží. Zbytek hmoty se dá do krabiček a do mrazáku. Jako příloha se používají vařené brambory (popř. brambory salátové, vařené ve slupce - po oloupání se opečou v troubě). Vývar ze zeleniny se zpracuje na polévku - přidá se bujon + nudle.