Použité suroviny receptu Ovoce na jehle s čokoládovou omáčkou:
2 manga
| 1 ananas
| 500 g jahod
| 500 g mandarinek
| 3 pomeranče
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce citronové šťávy
| 1 lžička mleté skořice
| 200 g hořké čokolády
| 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Ovoce na jehle s čokoládovou omáčkou:
Ovoce omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Střídavě je napichujeme na špejli. Máslo rozehřejeme a přimícháme citronovou šťávu a skořici. Ovoce potřeme a grilujeme 3 - 5 minut. Přitom ho jednou obrátíme. Čokoládu rozlámeme a rozpustíme. Přimícháme smetanu ke šlehání a mícháme, až vznikne hladká omáčka. Podáváme ji odděleně. Místo čokoládové omáčky lze ke grilovanému ovoci podávat i vanilková zmrzlina nebo mučenkový likér.
Fotky receptu Ovoce na jehle s čokoládovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!