Použité suroviny receptu Ovocná celozrnná bábovka:
170 ml vlažného mléka
| 2 lžíce cukru
| 30 g droždí
| 2 lžíce hladké mouky
| 200 g polohrubé mouky
| 150 g celozrnné mouky
| 100 ml oleje
| 1 vejce
| 1 lžička jedlé sody
| 1 lžička skořice
| 2 tlučené hřebíčky
| 150 g hrubě sekaných vlašských ořechů
| 150 g pokrájeného sušeného ovoce
| 100 g rozinek
| dle potřeby: tuk na formu
Postup přípravy receptu Ovocná celozrnná bábovka:
Z mléka, cukru, hladké mouky a droždí uděláme kvásek. Ostatní přísady dáme do mísy, promícháme a zaděláme vzešlým kváskem těsto, které se nesmí lepit na vařečku. Dobře se zpracovává v robotu. Bábovkovou formu silně vymažeme tukem, do formy urovnáme těsto, ve formě necháme nakynout asi 40 minut. Potom upečeme ve vyhřáté troubě nejprve asi na 200 °C a po zapečení snížíme teplotu na 150 °C a dopečeme. Celková doba pečení je cca 50 minut. Po upečení necháme chvíli prochladnout ve formě, vyklopíme a velmi bohatě posypeme cukrem. Nejlepší je bábovka asi 2 dny rozležená.
Fotky receptu Ovocná celozrnná bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!