Švestky scedíme a šťávu zachytíme do kastrolku. Jablka (ne moučná) oloupeme a nakrájíme na kostky.
Ke švestkové šťávě přidáme tence odkrojenou citronovou kůru a uvedeme ji do varu. Přisypeme jablka a povaříme asi 7 minut (podle velikosti kostiček). Odstavíme, vyndáme kůru a přilijeme citronovou šťávu.
V trošce vody rozmícháme solamyl dohladka a zahustíme jím švestkovou šťávu s jablky. Přidáme na kostky nakrájené švestky, krátce povaříme a necháme zcela vychladnout.
Smetanu se skořicovým cukrem ušleháme do polotuhé konzistence.
Ovoce rozdělíme na dezertní talíře, každou porci ozdobíme skořicovou šlehačkou a poprášíme skořicovým cukrem.
Fotky receptu Ovocná kaše se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!