Postup přípravy receptu Ovocné knedlíky s jablky v bramborovém těstě:
Brambory uvaříme ve slupce den předem, slijeme a necháme stát. Příští den je oloupáme, na struhadle nastrouháme, přidáme mouku, žloutek, osolíme a zaděláme na hustší těsto.
Těsto rozválíme na 3-4 mm silný plát, rozdělíme na čtverce (jak jsme běžně zvyklí), poklademe kousky nakyslých (jsou pikantnější) i běžných jablek a dobře uzavřeme (nejlépe zamáčkneme v dlani).
Jablka můžeme zabalit i do tlustšího obalu než třeba švestky také proto, že se nám se silnějším obalem na hranách jablkových čtvrtek či jiných podobách (ještě jejich půlek apod.) lépe pracuje.
Knedlíky zaváříme do vroucí osolené vody, vařečkou je u dna prohrábneme a vaříme zhruba 5-8 minut podle tuhostí jablek (čím jsou moučnější, tím je vaříme kratší dobu). Po zvolené době vyndáme jeden knedlík, který vyplaval na povrch, rozkrojíme ho a zkusíme, jestli už je uvařený (vidíme na řezu).
Hotové knedlíky vylijeme na síto, necháme je dobře okapat a obalujeme je v housce, ktero jsme si předem osmažili. Na talíři je pak cukrujeme a mastíme. Zapíjíme mlékem.