Postup přípravy receptu Ovocné válečky z odpalovaného těsta:
Do osoleného vařícího mléka s máslem nasypeme mouku a rychle mícháme, aby se neudělaly hrudky. Vymícháme velmi tuhé těsto, které se nelepí na dno a stěny nádoby. Do vychladlého těsta postupně jedno po druhém přidáváme žloutky a pokaždé dobře promícháme. Těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme plát, nakrájíme jej na čtverce, do každého čtverce zabalíme očištěnou čtvrtinku jablka, z většího osminku, nebo čtvrtinku očištěného kiwi a upravíme do válečku. Vaříme je v osoléné vodě. Uvařené válečky vyjmeme dírkovanou naběračkou, polijeme máslem a posypeme tvarohem a moučkovým cukrem. Můžeme podávat polovinu válečků plněnou jablky a polovinu plněnou kiwi. Válečky můžeme připravit i z bramborového těsta.