Postup přípravy receptu Ovocný koláč s revení:
1. Do mísy vsypeme mouku, přidáme 3 lžíce studené vody, na vločky nakrájené máslo a uhněteme těsto. Přikryjeme a uložíme ho na 30 minut do chladu. Na pomoučeném válu vyválíme placku a vyložíme jí koláčovou formu o průměru 28 cm. Troubu předehřejeme na 190 °C.
2. Těsto přečnívající přes okraj odřízneme. Přiložíme papír, vsypeme luštěniny a 10 min. pečeme. Odstraníme luštěniny (můžeme je nechat na další pečení) i papír a pečeme dalších 8 minut. Reveň omyjeme, očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Dno koláče posypeme mandlemi.
3. Na dno koláče narovnáme reveň. Z vajec, smetany, cukru a vanilkového cukru připravím polevu a zalijeme jí reveň. Snížíme teplotu trouby na 175 °C a pečeme ještě 40-45 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a můžeme posypat moučkovým cukrem.