Postup přípravy receptu Ovocný moučník s bílou čokoládou:
Těsto:
Do mísy nakrájíme tuk na pečení,přidáme 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, polohrubou a hladkou mouku, lžičku prášku do pečiva a žloutek, jedno celé vejce. Vše smícháme, hněteme v míse, až bude těsto dostatečně propracované. Necháme odležet a připravíme zatím náplň.
Náplň:
Vybrané ovoce (například jahody a meruňky) si nakrájíme na menší kousky. Do misky dáme tvaroh, dvě kysané smetany, 50 g cukru, 1 vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme. Nachystáme si bílou čokoládu, celou tabulku nakrájíme nadrobno. Vezmeme 2/3 těsta a „vmačkáme“ ho do předem nachystané dortové formy. Naneseme tvaroh smíchaný s kysanou smetanou, rovnoměrně rozetřeme, posypeme vanilkovým cukrem a začneme pokládat kousky nakrájeného ovoce (jahod a meruněk). Posypeme posledním balíčkem vanilkového cukru. Zbylý kousek těsta prsty “natrháme“ na maličké kousky, kterými pokryjeme ovoce, celou plochu koláče. Vše posypeme předem připravenou nakrájenou bílou čokoládou. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme 30-45 minut na 160-180 °C.