Postup přípravy receptu Paella z tresky a rybích tyčinek se zeleninou:
Tresku zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Potom ji nakrájíme na kousky asi 3 x 3 cm, které zprudka z obou stran opečeme na oleji a odstavíme z tepla. Z vody a bylinkové bujónové kostky si připravíme vývar, který ochutíme šafránem. Rýži vypereme a necháme okapat.
Cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Papriky a kapii nakrájíme na stejnoměrné kousky. Pórek nakrájíme na čtverce. Olivy pokrájíme na půlky. Surimi tyčinky nakrájíme na špalíky.
Na zapékací pánvi necháme zpěnit cibuli, přidáme ostatní zeleninu a vše orestujeme. Vmícháme okapanou rýži a za stálého mícháni asi 5 minut opékáme. Přilijeme bylinkový vývar se šafránem a přivedeme do varu. Jakmile se směs začne vařit, nádobu odstavíme, vmícháme tresku, surimi tyčinky, olivy a ochutíme solí a pepřem.
Nádobu zakryjeme poklicí a dusíme v troubě asi 30 minut.