Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pajerské koláče:
Těsto: 75 dkg hladké mouky
| 25 dkg polohrubé mouky
| 20 dkg cukru
| 20 dkg másla
| 3 dkg sádla
| 4 ks vejce
| 4 ks žloutky
| 8 dkg kvasnic
| ½ kelímku šlehačky
| Náplň: ½ šlehačky
| 1 ks tvaroh
| trochu cukr
| 1 ks žloutek
| 1 ks pudink
| trochu rozinek
| trochu skořice
Postup přípravy receptu Pajerské koláče:
Ze surovin na těsto vypracujeme klasické kynuté těsto. Připravíme náplň. Kousek těsta vyválíme do tvaru čtverce, nádivku dáme do středu. Kraje v rozích nařízneme a přehneme tak, aby z každé strany utvořily asi 3-4 cm okraje.
Tvarohová náplň je tedy vidět ve středu čtvercového koláče, ohraničená z každé strany okrajem z těsta. Posypeme drobenkou a perníkem, hojně pokapeme máslem.
Velikost koláče: 15-25 cm.
Fotky receptu Pajerské koláče:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!