Postup přípravy receptu Palačinkový nákyp s jahodami:
Z obou mouk, 400 ml mléka, vajíčka a špetky soli připravíme palačinkové těsto. Rozinky namočíme na chvilku do vody, aby změkly. Šťávu z kompotu slijeme a jahody necháme odkapat. V misce rozmačkáme měkký tvaroh, přidáme k němu 100 ml mléka, ovocný cukr, vanilkový pudinkový prášek a vše ušleháme dohladka. Potom vmícháme rozinky. Na oleji usmažíme palačinky. Zapékací misku vymažeme máslem a střídavě do ní vkládáme vychladlé palačinky potřené jahodovou marmeládou a ochuceným tvarohem. Další vrstvu tvoří odkapané jahody, které podle potřeby ještě pokrájíme na menší kousky. Vrstvy opakujeme a poslední vrstvu bude tvořit palačinka, kterou už ničím nemažeme. Připravený nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 15 minut. Hotový nákyp krájíme na klínky podobně jako dort. Podle chuti můžeme ještě přelít šťávou z kompotu.