Postup přípravy receptu Palačinky s jahodami a mátou peprnou:
Z mouky, mléka, vody, rozšlehaných vajec, špetky soli připravíme těsto, do kterého vmícháme rozpuštěné máslo a necháme hodinu odležet. Na olejem pomazanou rozehřátou pánev nalijeme rovnoměrně naběračkou těsto a upečeme z obou stran. Hotovou palačinku klademe na papírový ubrousek, aby se zbavila přebytečného tuku a dáme ji na teplé místo. Pánev potřeme olejem a pokračujeme v pečení dalších palačinek.
Jahodovou šťávu rozehřejeme s koňakem. Omyté jahody promícháme s nasekanými lístky máty (část necháme na ozdobení) a dáme do palačinek, které stočíme. Přelijeme je horkou jahodovou šťávou, ozdobíme lístky máty a ihned podáváme. Podle chuti můžeme palačinky zdobit kopečkem šlehačky a posypat nastrouhanou čokoládou.