Postup přípravy receptu Palačinky s lososem a olivami:
V mléku rozšleháme vejce, osolíme a po částech přisypeme prosátou hladkou mouku. Rozšleháme na hladké těstíčko, které necháme chvíli odpočinout. Pánev nahřejeme, vymažeme olejem a naběračkou na ni nalijeme těsto v tenké vrstvě. Pohybováním pánve těsto pečlivě rozlijeme po celém jejím dně a pečeme po obou stranách dozlatova. Postupně tímto způsobem připravíme všechny palačinky. Očištěného lososa bez kůže a kostí nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na větší špalíčky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozpálíme olej a lososa opatrně ze všech stran orestujeme. Když je ryba opečená, přidáme cibulku, rajčata a okapané olivy. Osolíme, opepříme a zastříkneme citronovou šťávou. Vše krátce orestujeme. Směsí plníme palačinky, které můžeme popřípadě zapéct se sýrem.