Postup přípravy receptu Palačinky s mátou a gratinovanou hruškou:
Hrušky oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jadřinec. Oloupané hrušky potřeme citronovou šťávou, obalíme je v cukru a položíme je na pečící papír na plech. Hrušky pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 25 minut. Během pečení přeléváme vypečenou cukrovou šťávou. Smetanu varem zredukujeme asi na 2/3 svého objemu. Do smetany přidáme žloutek, vanilkový cukr, rozmícháme a přelijeme přes cedník. Směs dovaříme ve vodní lázni až vznikne mírně hustý krém. Z mouky a mléka uděláme těstíčko, přidáme vejce, nasekanou mátu, špetku soli a promícháme. Na tenké pánvičce tvoříme palačinky které naplníme hruškou a přelijeme smetanovou omáčkou a posypeme Nestlé cereáliemi Cini Minis.