Použité suroviny receptu Palačinky s pomerančovým máslem a datlemi:
Na lité těsto:
| 100 g celozrnné pšeničné mouky
| 1 špetka soli
| 1/4 l vody
| 2 vejce
| Na pomerančové máslo s datlemi:
| 100 g měkkého másla
| 1 lžička strouhané kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
| 1 lžíce husté ovocné šťávy nebo strouhaných jablek
| 50 g čerstvých datlí
| Kromě toho:
| 3 lžíce podzemnicového oleje
Postup přípravy receptu Palačinky s pomerančovým máslem a datlemi:
Mouku se solí a vejci rozmícháme ve vodě. Těsto necháme odpočinout, dokud si nepřipravíme máslo.
Máslo utřeme s pomerančovou kůrou a hustou ovocnou šťávou nebo s nastrouhaným jablkem. Omyté a osušené datle rozpůlíme, vyjmeme pecku, jemně je nasekáme a přidáme do másla. Na pánvi rozehřejeme lžíci podzemnicového oleje a nalijeme jednu sběračku nebo 4 lžíce těsta. Mírným kolébáním pánví necháme těsto rozlít po dně. Pečeme přikryté, až je těsto na povrchu pevné a okraje se ohýbají. Palačinku obrátíme a na středním až mírném ohni dopečeme po druhé straně. Další palačinky pečeme už jen na trošce oleje. Upečené palačinky vložíme do trouby předehřáté na 50 °C. Potřeme pomerančovým máslem s datlemi a podáváme na ohřátých talířích k snídani.
Fotky receptu Palačinky s pomerančovým máslem a datlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!