Postup přípravy receptu Palačinky s vepřovým masem:
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Maso nakrájíme na proužky a zprudka opečeme na másle. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Zeleninu podusíme ve výpeku. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a špetku cukru. Zalijeme vínem nebo vývarem, přidáme hrášek a smetanu a vaříme 4 minuty. Ještě jednou dochutíme. Ohřejeme palačinky v troubě nebo mikrovlnce. Rozložíme je na pracovní plochu, naplníme směsí, zarolujeme a podáváme. Ozdobíme dle libosti.
Skvělé jsou palačinky s minerálkou z 150 g hladké mouky, 375 ml minerálky, 2 vajec a soli.