800 g kachních prsou
| 6 lžic rýžového vína
| 3 lžičky tmavé sójové omáčky
| špetka cayenského pepře
| 3 lžičky ústřicové omáčky
| olej na smažení nebo máslo
| 2 velké mrkve
| 1 svazek zelené cibulky
| 50 g čerstvého zázvoru
| 1 chilli paprička
| sůl
Postup přípravy receptu Pálivá kachna:
Kůži na prsíčkách ostrým nožem opatrně několikrát nařízneme. Dáváme pozor, abychom neprořízli i maso. Rýžové víno promícháme se sójovou a ústřicovou omáčkou a nalijeme na kachní prsa. Maso vložíme do chladničky a asi dvě hodiny necháme marinovat. Do rozehřátého oleje položíme porce kachny (kůží nahoru) a zvolna je asi 8 minut pečeme, aby se vypeklo sádlo. Pak prsíčka otočíme a opečeme i z druhé strany. Nakonec je i s výpekem přendáme do pekáčku, poprášíme cayenským pepřem a v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia necháme přibližně 15 minut dopéct. Mrkve očistíme a škrabkou na brambory nakrájíme na dlouhé tenké "hobliny". Cibulky očistíme. Bílé konce nakrájíme na kolečka, zelenou nať na delší špalíčky. Zeleninu velmi krátce orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi. Osolíme ji podle chuti a odstavíme. Maso přendáme na talíř. Výpek přelijeme do kastrůlku a rozředíme zbylou marinádou. Pak vmícháme nastrouhaný zázvor. Chceme-li mít omáčku ostřejší, přidáme chilli papričku. Šťávu krátce povaříme a odstavíme. Prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s orestovanou zeleninou.
Fotky receptu Pálivá kachna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!