Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![5/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Panenka ve smetanovém krému:
400 - 600 g vepřové panenky
| 200 ml smetany ke šlehání
| 1 pórek
| 4 sušená rajčata v oleji
| 3-4 stroužky česneku
| sůl, pepř, olivový olej, máslo, hladká mouka, studený vývar
Postup přípravy receptu Panenka ve smetanovém krému:
Maso nakrájíme na cca 2 cm kolečka, naklepeme klouby nebo hranou ruky, osolíme, opepříme a potřeme asi jednou lžící oleje z naložených rajčat. Po jedné straně natřeme nastrouhaným česnekem a necháme odležet. Mezitím nakrájíme pórek na slabá kolečka a okapaná rajčata na proužky. V pávni rozpálíme jednu lžíci olivového oleje a jednu lžíci másla.
Maso vložíme do rozpálené pánve nejprve stranou bez česneku. Opékáme dohněda (asi 5-6 minut), poté otočíme, přidáme rajčata a pórek a dopečeme. Dohněda opečené maso vyndáme z pánve, výpek se zeleninou zasypeme vrchovatou lžící mouky, prosmahneme, zalijeme vývarem, promícháme a přidáme šlehačku. Za stálého míchámí uvaříme středně hustý smetanový krém. Podle potřeby přidáme ještě trochu vývaru, dosolíme a dochutíme. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo těstovinami.
Fotky receptu Panenka ve smetanovém krému:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!