Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.02. 2025
Dnes má svátek Veronika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Panforte di siena

fotka Panforte di siena
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 85 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Panforte di siena:

115 g lískových oříšků  | 115 g mandlí  | 85 g kandované kůry z citrusů  | 55 g nadrobno nakrájených sušených meruněk  |  kůra strouhaná z 1 pomeranče  | 55 g polohrubé mouky  | 2 lžíce práškového kakaa  | 1 lžička mleté skořice  | 1/4 lžičky mletého koriandru  | 1/4 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku  | 1/4 lžičky mletých hřebíčků  | 115 g krupicového cukru  | 175 g medu  |  cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu Panforte di siena:

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a ještě vytřeme máslem. Troubu předehřejeme na 180°. Na pečící plech dáme pečící papír a na něj rozložíme lískové ořechy, které opražíme v troubě asi 10 minut - získají zlatohnědou barvu. Vyklopíme je na utěrku a zbavíme slupek. Mezitím na plech rozložíme mandle a pražíme je v troubě dozlatova 7 až 10 minut. Ke konci pečlivě hlídáme, mají tendenci se spálit. Teplotu trouby snížíme na 150 stupňů Celsia. Ořechy i mandle nakrájíme a dáme do mísy. K ořechům a mandlím přidáme kandovanou kůru, meruňky, strouhanou pomerančovou kůru a dobře promícháme. Do mísy prosejeme mouku, kakao, skořici, koriandr, muškátový oříšek a hřebíček a opět promícháme. Do hrnce nasypeme cukr, přidáme med, plamen nastavíme na nízký stupeň a mícháme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, až směs zhoustne a začne tmavnout. Přimícháme ořechovou směs a odstavíme z plotny. Směs vložíme do připravené formy a povrch uhladíme zadní stranou mokré lžíce. Pečeme 50 až 60 minut a pak necháme ve formě zchládnout. Dort opatrně vyjmeme z formy, odstraníme pečící papír a před podáváním hojně posypeme moučkovým cukrem.





Fotky receptu Panforte di siena:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Panforte di siena
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !