Postup přípravy receptu Pangas na zelenině s kuskusem:
Pytlík mražené zeleniny, tu obdělám na másle, podleju trochou vody a přidám 1/2 bujónu. Dle druhu zeleniny nechám vařit cca 5-10min. Mraženou rybu posypu solčankou nebo nějakými bylinkami. Zeleninu pak přendám i s vodou do zapékací misky, na ni položím rybu a dám zapéct do trouby na cca 25min (nechala jsem to na nejvyšší stupeň).
Mezitím připravím kuskus dle návodu na obalu nebo dle mého postupu:
Na hodně velkou porci pro 1 dítě a 1 dospělého stačí 125ml vroucí vody s 1 lžičkou oleje - tím zalít 125g kuskusu. Nechat bez ohně pod pokličkou cca 3min. Pak přidal lžíci másla - snažit máslo dostat spíš na dno, zapnout na mírný plamen a pořád míchat cca 3min, dokud se máslo nerozpustí a nerozprostře v kuskusu - tj. aby tam nebyly hrudky. Je lepší silnostěnný hrnec, jinak se to dost chytá. Pokud se nevaří pro děti, tak se má dát do vody trochu soli a nejlepší je (i pro děti), když je místo vody vývar. Když je vše hotovo, rybu odendat na talíř a zeleninu promíchat s kuskusem.