Postup přípravy receptu Pangas s bramborovými špeclemi a špenátem:
Na oleji osmahneme cibulku a položíme na ni mražené kusy pangase a necháme ho úplně změknout, až se začne rozpadávat, když do něj rýpneme špachtlí, na menší kousky (nepřiklápíme pokličkou), můžeme ke konci trochu podlít vodou a až se rozpadne na kousky, osolíme ho (kdo má rád, může přidat i mletý kmín) a promícháme. Do menšího kastrůlku dáme trochu vody a vložíme zmrazené kostky listového špenátu (ne protlaku) a dle návodu dusíme do měkka. Poté přidáme 2 stroužky propasírovaného česneku, sůl, zakysanou smetanu, zaprášíme lžící špaldové mouky a ke konci vmícháme nahrubo nastrouhaný eidam. Ve větším hrnci uvaříme dle návodu bramborové špecle. Poté vše naservírujeme na talíř. Dobrou chuť!