Postup přípravy receptu Pangasius s omáčkou z hořčice a cuketou:
Porce ryby zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na velmi tenké proužky. Lžíci másla obalíme v hladké mouce.
Na oleji opečeme porce ryby dozlatova. Potom je přendáme na talíř a uchováme na teple. Na výpeku orestujeme plátky cukety dorůžova, také je vyndáme a uchováme teplé.
Do vzniklé šťávy podle potřeby přidáme olej, na kterém necháme osmahnout šalotku. Tu zalijeme smetanou, přidáme hořčici a kousek másla s moukou. Za stálého míchání vše přivedeme k varu a krátce povaříme na požadovanou hustotu.
Porce pangase rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme opečenou cuketou a přelijeme teplou omáčkou.
Fotky receptu Pangasius s omáčkou z hořčice a cuketou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!