Použité suroviny receptu Pangasius se šunkou a křenem v aspiku:
1 bal. želatiny v prášku
| 100 g kuřecí šunky
| 400 g filetl pangasia
| 4 lžíce majonézy
| 2 lžíce str. křenu
| ozdoba petrželka, steril. paprika
| hrášek, okurky
| nálev
| 1 l vody
| 6 nových koření
| 2 bobk. listy
| 8 pepřů
| 1 dl bílého vína
| 2 špetky tymiánu
| 1 lžička octa
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Pangasius se šunkou a křenem v aspiku:
Filety osolíme. Jakmile povolí, nakrájíme je na kousky o hraně asi 3 x 3 cm. Křen nastrouháme a vmícháme do majonézy. Osolíme a opepříme. Sterilovanou zeleninu necháme okapat a drobně nakrájíme pro zdobení.
Připravíme si nálev. Do osolené vody přidáme ocet, víno a ostatní koření. Vše přivedeme k varu a asi po 10 minutách do vroucího nálevu vložíme kousky filetů. Oheň stáhneme na minimum a rybu velmi pomalu vaříme asi 8 minut. Potom nádobu odstavíme a necháme vychladnout. Studenou rybu vyjmeme a vývar přecedíme.
Podle postupu uvedeném na obalu si z vychladlého nálevu připravíme čirou želatinu.
Uvařené kousky filetů potřeme křenovou majonézou a ovineme plátkem šunky. Urovnáme do servírovacích mističek, ozdobíme sterilovanou zeleninou a petrželkou. Přelijeme vychladlou želatinou a necháme v ledničce ztuhnout.
Fotky receptu Pangasius se šunkou a křenem v aspiku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!