Postup přípravy receptu Panna cotta s pomerančovo-karamelovou omáčkou:
Do hrnce s mlékem vložíme plátky želatiny a na mírném ohni ji rozpustíme (pozor, nesmí vařit!). Do druhé nádoby nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu vyškrábeme a smícháme s cukrem, přidáme ke smetaně a šleháme metličkou na plotně do zhoustnutí. Přimícháme rozpuštěnou želatinu, ale dále už nevaříme. Vlijeme do formiček a dáme vychladit do lednice.
Vychlazený krém vyklopíme na talířky, přelijeme pomerančovo-karamelovou omáčkou a servírujeme.
Příprava omáčky: V menší nádobě rozpouštíme máslo současně s hnědým cukrem. Přidáme šťávu z pomeranče a hvězdičku badyánu a zvolna zahříváme, dokud hmota nebude hladká a hustá, asi 5 minut.