175 g cukru
| 1 větší broskev
| 1 středně velká papája
| šťáva z 1/2 citronu
| 250 g šlehačky
| 4 vejce
| tuk na vymazání formiček
Postup přípravy receptu Papájový dezert :
V hrnečku necháme zkaramelizovat 75 g cukru, potom jej zalijeme 100 ml vody a krátce povaříme. Pudinkové formičky vymažeme máslem a nalijeme do nich karamel. Mezitím vypeckujeme broskev, papáju rozkrojíme na čtvrtky a vnitřek vykrojíme. Polovinu ovoce oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Zakapeme je citronovou šťávou a směs důkladně rozmixujeme. Smetanu smícháme se zbylým cukrem a vešleháme do ní vejce. Směs nalijeme do misek s karamelem a ve vodní lázni zvolna vaříme asi hodinu. Hotový dezert necháme ve formičkách přes noc v chladničce a potom jej opatrně pomocí nože vyklopíme na talířky. Zbylou část ovoce oloupeme a pokrájíme na dílky, jimiž dezert před podáváním ozdobíme.
Fotky receptu Papájový dezert :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!