Vložil: | Veronine |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Papájový salát:
1 hlávkový alát
| 1/2 hlávky zelí
| 2 papáje
| 2 rajčata
| 25 g pražených arašídů - nasekaných na hrubo
| 4 jarní cibulky (šalotky), nakrájené na tenké plátky
| lístky bazalky na ozdobu
| Zálivka:
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce rybí omáčky nebo světlé sójové omáčky
| 2 lžíce limetové šťávy
| 1 lžíce tmavého třtinového cukru
| 1 lžička nasekané chilli papričky
Postup přípravy receptu Papájový salát:
Ušleháme olej, rybí omáčku nebo sójovou omáčku, limetovou šťávu, cukr a chilli papričky. Směs dáme stranou a občas zamícháme, aby se cukr rozpustil. Salát, bílé zelí nastrouháme, smícháme a dáme do mísy. Papáju oloupeme a překrojíme na poloviny. Jádra vydlabeme a dužinu nakrájíme na tenké plátky, které dáme na salát a zelí. Do misky s vroucí vodou namočíme rajčata a oloupeme je. Odstraníme semínka a dužinu nasekáme. A dáme na salát. Posypeme arašídy a jarní cibulkou (šalotkou). Zálivku promícháme a nalijeme na salát. Ozdobíme lístky bazalky.
Fotky receptu Papájový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!