Vložil: | Helenuska |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Papardelle s mátovou omáčkou:
500 g papardelle (široké nudle)
| špetka soli
| špetka pepře
| trcohu čerstvé máty
| 300 g mletého masa
| 1 ks vejce
| 3 lžíce olivového oleje
| 150 g zakysané smetany
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 125 ml zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu Papardelle s mátovou omáčkou:
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím najemno nasekáme mátu a polovinu vmícháme do mletého masa spolu se solí, pepřem a vejcem. Z hmoty navlhčenýma rukama vytvarujeme malé kuličky. V pánvi rozehřejeme olej, kuličky na něm opečeme ze všech stran a potom odložíme stranou. Omáčku připravíme takto: Do pánve vlijeme zakysanou smetanu, citrónovou šťávu a zeleninový vývar a vše zahřejeme. Vmícháme zbylé mátové lístky, omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme do ní kuličky z mletého masa a společně prohřejeme. Nakonec mátovou omáčku promícháme s okapanými nudlemi a podáváme.
Fotky receptu Papardelle s mátovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!