5 ks vajec
| 300 g cukru
| 250 g Hery
| 300 g polohrubé mouky
| 1 ks kypřící prášek do pečiva
| 1 ks šlehačka
| 1 ks vanilínový cukr
| 3 ks pudinky (různé příchutě)
| rum
| citrónová poleva
| čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu Papoušková buchta:
Utřeme žloutky, cukr a heru. Pak přidáme vanilínový cukr, šlehačku, mouku s kypřícím práškem a z bílků ušlehaný sníh. Těsto rozdělíme na 3 díly a do každého přidáme jeden pudinkový prášek, každý s jinou příchutí (např.jahodový, čokoládový, vanilkový). Na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech klademe lžící střídavě různobarevné hromádky a upečeme. Upečenou buchtu pokapeme rumem, polijeme citrónovou polevou a pokapeme čokoládou na vaření. Buchta je barevná - proto papoušková buchta.