Postup přípravy receptu Paprika a lilek s ovčím sýrem:
Lilky omyjte a odstraňte stopky. Podélně je rozkrojte na plátky. Posolte a asi 30 minut nechte uležet. Lilky omyjte, osušte a polovinu rozložte na pracovní plochu, druhou polovinu si dejte stranou. Papriky omyjte, podélně rozpulte, očistěte. Rozkrojenou papriku položte slupkou dolů a zmáčkněte. Zeleninu osolte a okořeňte pepřem a majoránkou nebo oreganem. Rovnoměrně nasypte ovčí sýr, navrch ještě jednou okořeňte. Plátky sýra a lilku přikryjte plátky, které jste předtím odložili stranou, dobře přitlačte. Půlky papriky složte a rovněž přitlačte. Na rošt položte misku z alobalu. Do ní dejte zeleninu a asi 10 cm nad uhlím grilujte cca 20 minut za stálého obracení. Potírejte olejem.