Vložil: | Notburga |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Paprikáš ze slepice:
1 slepice
| 40 g slaniny
| 2 lžíce oleje
| 1 cibule
| 1 lžíce mleté sladké papriky
| 0,2 l kysané smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| 200 ml vývaru ze slepice
| 1 lžička octa
| 1 lžička soli
Postup přípravy receptu Paprikáš ze slepice:
Slepici očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zatím, co se vaří, zpěníme na slaniny nakrájené kostičky jemně nakrájenou cibuli, a když zlátne, přidáme k ní mletou papriku a krátce zamícháme. Podlijeme mírně vývarem ze slepice, 2 lžícemi octa a osolíme. Vaříme na mírném plameni, aby se cibule rozvařila a paprika rozvinula svou chuť a vůni. Šťávu můžeme i několikrát vysmahnout, až se tuk odděluje od opékané cibule. Uvařenou slepici zbavíme největších kostí a nakrájíme na porce. Vložíme ji do cibulového základu, podlijme a za občasného obracení ještě 20 minut zvolna dusíme. Zahustíme kysanou smetanou rozmíchanou s moukou a ještě chvíli povaříme za stálého míchání.
Fotky receptu Paprikáš ze slepice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!