3 ks barevné papriky
| 150 g očištěné hlívy
| 100 g očištěných žampionů
| 150 g očištěných hřibů
| 1 ks oloupaná cibule
| 2 stroužky česneku
| 50 ml oleje
| sůl
| šťáva z 1/2 citronu
| 1 lžíce hladké mouky
| 50 ml bílého vína
| mletý pepř
| zelená petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Paprikové ragú:
Omyté a očištěné papriky nakrájejte na širší proužky, všechny houby na větší kousky, cibuli na dílky a česnek na plátky.
V hluboké pánvi rozpalte přibližně polovinu oleje. Přisypejte nakrájené houby, zprudka je orestujte, osolte, zakapejte citronovou šťávou a přendejte do mísy. Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm papriky s cibulí a česnekem. Směs podle chuti osolte, zaprašte hladkou moukou a vložte zpět houby. Za častého míchání je asi 10 minut povařte.
Potom přilijte bílé víno a společně vše duste doměkka. Hotové paprikové ragú dochuťte solí a mletým pepřem. Jako přílohu podávejte dušenou rýži, nebo pokrm zakusujte čerstvým pečivem. Na ozdobení použijte snítku petrželky.
Fotky receptu Paprikové ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!