Vložil: | lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Pardubické kuře s chřestem:
2 lžíce octa z bílého, nebo červeného vína
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 konzervy rajčat i s tekutinou
| 8 kuřecích prsíček
| 200 g anglické slaniny
| 100 g čerstvého nebo mraženého chřestu
| bylinky: tymián, rozmarýn, estragon a bazalka
| 50 g másla
| 100 ml smetany ke šlehání
| 100 ml bílého vína
| 1 ml citrónové šťávy
Postup přípravy receptu Pardubické kuře s chřestem:
Z poloviny prsíček nameleme hladkou hmotu, kterou smícháme se smetanou, vínem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Druhou půlku prsíček naklepeme, naplníme fáší, přidáme nadrobno posekaný zblanšírovaný chřest, přehneme a konce spíchneme jehlou k sobě. Obalíme slaninou a opékáme na pánvi na másle nebo na grilu asi 10 minut.
Fotky receptu Pardubické kuře s chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!