Postup přípravy receptu Pečené tajemství :
Brambory oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na alobal poskládáme 4 plátky anglické slaniny (1 porce) do čtverce, naskládáme vrstvu brambor a osolíme. Na brambory položíme kotletu. Z alobalu přitom okolo brambor tvoříme ohrádku, na kotletu navršíme sterilovanou zeleninu a další vrstvu brambor, osolíme. Navrch zbylé 4 plátky anglické slaniny. Balíček uzavřeme jako obálku a dáme do trouby péci asi na 1,5 hodiny na 170 stupňů. (skládání do alobalu chce trochu šikovnosti, nebo si můžete pomoci jakoukoliv čtvercovou plastovou miskou - třeba do mikrovlnky. Misku vyložíme alobalem, naskládáme, uzavřeme a vyndáme na plech).
Tohle se dá připravit ráno a když k vám přijde třeba návštěva na večeři, tak to prostě vrazíte do trouby a můžete se dál bavit s přáteli. Krom toho, není to náročné na nádobí.