Použité suroviny receptu Pařížské palačinky se sněhem a jahodami:
250 ml mléka
| 2 vajíčka
| 130 g hladké mouky
| 100 g cukru
| 500 g jahod
| 1 lžička práškového cukru
| 2 lžíce másla
| 3 bílky
Postup přípravy receptu Pařížské palačinky se sněhem a jahodami:
Mléko rozmícháme s vejci. Přidáme mouku a 1 lžičku cukru. Těsto necháme odpočinout 1/2 hodiny. Jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Bílky ušleháme s cukrem do pevného sněhu. Na pečící papír uděláme cukrářským kornoutem ze sněhu podlouhlé pusinky, které necháme v troubě asi tak 2 minuty zrůžovět. Na pánvi rozehřejeme malé množství omastku a pečeme tenké zlatavé palačinky. Na másle orestujeme jahody. Palačinky naaranžujeme na talíř, přehneme, do jejich středu položíme pečený sníh a ozdobíme plátky restovaných jahod. Sypeme práškovým cukrem a zdobíme dle fantazie.
Fotky receptu Pařížské palačinky se sněhem a jahodami: