Mléko přivedeme k varu.
Ve větším kastrolu pomalu rozehřejeme máslo. Sebereme z něj pěnu a do zlatavého máslo přidáme mouku. Za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Základ polévky zalijeme vařeným mlékem, lehce osolíme a vaříme asi čtvrt hodiny.
Během této doby si nastrouháme parmazán. Místo něj můžeme přidat ementál nebo jiný výraznější tvrdý sýr. Případně použít oba druhy.
Hladký základ polévky odstavíme a rozmícháme v něm žloutky. Pak po částech vmícháme strouhaný parmazán. Sýr vmícháme zvolna, jinak se v polévce vytvoří hrudky, které nejsou žádoucí.
Pak již parmazánovou polévku nevaříme. Hotovou parmazánovou polévku ihned podáváme. Je možné do polévky dát vložku, a to nalámané a uvařené špagety či makarony.
Fotky receptu Parmazánová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!