8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Parmazánová polévka

fotka Parmazánová polévka
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 25 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Parmazánová polévka:

5 dkg parmazánu  | 3 žloutky  | 3 lžíce hl. mouky  | 1 l mléka  | 4 dkg másla

Postup přípravy receptu Parmazánová polévka:

Mléko přivedeme k varu.
Ve větším kastrolu pomalu rozehřejeme máslo. Sebereme z něj pěnu a do zlatavého máslo přidáme mouku. Za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Základ polévky zalijeme vařeným mlékem, lehce osolíme a vaříme asi čtvrt hodiny.
Během této doby si nastrouháme parmazán. Místo něj můžeme přidat ementál nebo jiný výraznější tvrdý sýr. Případně použít oba druhy.
Hladký základ polévky odstavíme a rozmícháme v něm žloutky. Pak po částech vmícháme strouhaný parmazán. Sýr vmícháme zvolna, jinak se v polévce vytvoří hrudky, které nejsou žádoucí.
Pak již parmazánovou polévku nevaříme. Hotovou parmazánovou polévku ihned podáváme. Je možné do polévky dát vložku, a to nalámané a uvařené špagety či makarony.


Fotky receptu Parmazánová polévka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Parmazánová polévka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !