4 filety z parmice
| sůl
| 2 lžíce limetové šťávy
| 125 ml kukuřičného oleje
| cibule
| 2 nakrájené stroužky česneku
| 700 g oloupaných a nakrájených rajčat
| bobokový list
| špetka sušené majoránky
| 60 g rozpůlených zelených oliv bez peček
| 2 lžíce kaparů
| 2 nakládané zelené chilli papriček
| 60 g másla
| 3 krajíčky toastového chleba bez kůrek
Postup přípravy receptu Parmice po mexicku:
Rybí maso rozložíme v jedné vrstvě na mísu a podle chuti osolíme a opepříme. Přelijeme limetovou šťávou a odložíme. Na velké pánvi rozehřejeme kukuřičný olej. Přidáme cibuli a česnek a opékáme je na mírném ohni za občasného míchání 5 minut doměkka. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme je za občasného zamíchání dalších 10 minut. Když omáčka zhoustne, vmícháme do ní bobkový list, sušenou majoránku, olivy, kapary a chilli papričky a potom do ní vložíme rybí maso. Dusíme je na mírném ohni 10 minut doměkka. Zatím rozehřejeme v jiné pánvi máslo. Toastový chléb nakrájíme na trojúhelníky a opékáme na každé straně 2-3 minuty dozlatova. Nadbytečný tuk odsajeme na vrstvě papírových ubrousků. Z omáčky odstraníme bobkový list, pokrm rozdělíme na talíře a obložíme opečeným chlebem.
Fotky receptu Parmice po mexicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!