Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Pasta al cartoccio:
2 lžíce olivového oleje
| 1 velký stroužek česneku, oloupaný, ale ponechaný v celku
| 450g zralých rajčat, pokrájených
| 1 červená chilli paprička
| sůl a pepř na dochucení
| 300g špaget
| 100g velkých šťavnatých černých oliv, chcete-li, vypeckovaných
| hrst čerstvé hladkolisté petrželky, nasekané čerstvě nastrouhaný parmazán k podávání
Postup přípravy receptu Pasta al cartoccio:
Z pečicího papíru nastříhejte čtverce o rozměrech cca 38 × 38 cm. Na středním plameni v kastrolu zahřejte olej, vhoďte česnek a dvě minuty opékejte. Pak jej vyjměte, vsypte rajčata a nasekanou chilli
papričku. Osolte, opepřete a dvacet minut za občasného promíchání poduste.
Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Špagety povařte ve vroucí osolené vodě polovinu doby uvedené na obalu. Důkladně sceďte. Do rajčatové omáčky přidejte olivy a polovinu petrželky, pak špagety. Dobře promíchejte, osolte a opepřete podle chuti.
Směs rozdělte na papírové čtverce, všechny okraje pořádně přitiskněte a zatočte. Postavte do pekáčku, pečte asi 7 minut,
až budou těstoviny tak akorát na skus.
Vyjměte z trouby a balíček vždy postavte do hlubšího talíře, aby si jej každý otevřel sám. Podávejte se zbylou petrželkou
a parmazánem k posypání.
Fotky receptu Pasta al cartoccio:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!