Postup přípravy receptu Pastevecká roláda z kuřecích prsíček:
Sýr utřeme se smetanou a rozsekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme. Prsíčka rozřízneme do podélně a rozevřeme do tvaru motýlka, vložíme mezi dvě slabě naolejované folie, která nám zabrání nepořádku na stole. Válečkem prsíčka lehce roztlučeme a rozválíme na tenké plátky. Na každý plátek namažeme vrstvu utřeného kozího sýra a pomocí folie pevně zavineme do rolády. Pak přeneseme každý závitek na olejem namazaný alobal, zavineme a z obou stran přesahující alobal zkroutíme. Náplň pevně utáhneme, až porce vypadá jako velká hašlerka. Rolády vložíme do vařící vody a vaříme 15 minut. Pak alobal rozbalíme, maso naporcujeme a podáváme polité omáčkou.
Příprava rajčatové omáčky:
Omáčku připravíme z nasekané šalotky, drcených rajčat a vína. Tuto směs svaříme, ochutíme solí a pepřem a postupně zašleháme měkké máslo až omáčka zhoustne.