Vložil: | Adeeelk4 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Patizon na způsob pečenáče:
1 ks patyzon - celý
| strouhanka
| 2 ks vejce
| mleko
| mouka
| podle potreby olej,voda
| 6 lžic octa
| 2 lžíce cukru
| 2 dcl vina
| sůl, nové koření, pepř celý,bobokový list
| 1 ks cibule
Postup přípravy receptu Patizon na způsob pečenáče:
Patizon oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na tenké plátky, posolíme a obalíme v trojbalu (mouka, vejce rošlehané s trochou mléka, strouhance). Usmažíme na rozpáleném oleji. Mezitím si uvaříme z vody, octa, soli a cukru nálev. Prochladlé "řízky" klademe do sklenice a prokládáme cibulí nakrájenou na tenké plátky. Navrch dáme koření( 5 ks nového koření, 5 ks bobkového listu a 10 ks pepře celého). Do prochladlého nálevu přidáme bílé víno, zamícháme a naplněnou sklenici připraveným nálevem zalijeme, uzavřeme a necháne v lednici aspoň 2-3 dny uležet.
Fotky receptu Patizon na způsob pečenáče:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!