Postup přípravy receptu Pečená gulášovka s ananasem:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ananas slijeme (pozor, šťávu nevyléváme, budeme ji ještě potřebovat) a pokrájíme na menší kousky. Pórek omyjeme a posekáme na kolečka. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kousky.
Maso, cibuli, pórek a rajčatový protlak vložíme do hrnce či zapékací misky. Přilijeme 100 ml ananasové šťávy a zeleninový vývar. Přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Nádobu vložíme do trouby a přibližně tři hodiny pomalu pečeme. Když je třeba, podléváme vývarem nebo troškou ananasové šťávy. Nakonec přidáme kousky ananasu, znovu osolíme, opepříme a zakápneme vinným octem. Zdobíme petrželkou a majoránkou.