Postup přípravy receptu Pečená jablka plněná brusinkovým džemem:
Jablka oloupeme a dvě z nich nakrájíme na kolečka. Nakrájenými jablky vyložíme dno keramického hrnce, který jsme předtím nechali namočený ve vodě. Ze zbylých jablek vykrojíme jádřinec. Musíme dát pozor, aby se nám jablka nerozpadla. Potom rozklepneme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Tvaroh, žloutek, cukr a rozinky spolu utřeme. Z bílku ušleháme sníh a vmícháme ho do utřené hmoty. Vzniklým těstem pokryjeme jablka na dně hrnce souvislou vrstvou. Připravená zbývající jablka vtlačíme do těsta tak, aby otvory po jádřincích směřovaly vzhůru. Pak otvory naplníme brusinkovým džemem. Nakonec vše podlijeme vodou nebo 50 mililitry bílého vína a přikryjeme víkem. Hrnec vložíme do studené trouby a teprve potom troubu rozehřejeme. Pečeme asi 30 minut.